Recreational Diving Society vzw,  Dubbelsingel 12, 8310 Brugge
+32 476 20 09 73
info@recreationaldiving.be             nr. KBO 0878.281.847

Duikreizen

Created with Sketch.

Ieder jaar worden binnen de RDS duikreizen georganiseerd voor de leden en in onderling overleg. Volgende landen stonden onder andere reeds op het programma: Egypte, Oman, Saudi-Arabië, Spanje, Bonaire, Malediven, Bahama’s, Panama, Indonesië & Komodo…
Ook kortere trips naar Bretagne, Normandië en Verenigd Koninkrijk vinden regelmatig plaats.

Je kunt dus bij de RDS tips krijgen over duikavonturen waar ook ter wereld.
Nergens is meer rechtstreekse duikinformatie te vinden dan via onze duikclub!

In 2022 konden we (na de rustige coronajaren) eindelijk terug duikreizen organiseren dus gingen we terug naar enkele topbestemmingen. Begin juli reisden we naar Bretagne waar er werd gedoken op enkele wrakken en riffen nabij Saint-Malo. In oktober reisde een grote groep RDS-leden naar de Malediven en ook Egypte stond op de reiskalender van verschillende clubleden.

Staan op het programma voor 2023...

Le Lavandou is een familiale, gezellige, vrij kalme, badplaats. Het ligt op 35 km ten westen van het mondaine Saint-Tropez, en op 40 km ten oosten van de stad Toulon, aan één van de mooiste stukjes kust van dit deel van de Middellandse Zee. Het is een zeer heuvelachtig gebied, met kleine baaitjes waarin prachtige stranden liggen

Vanuit het Zuid-Franse dorpje Le lavandou duik je op de Îles d’Or van het ‘Parc National de Port Cros’. Dit in 1963 gecreëerde nationale park is het oudste mariene park van Frankrijk en Europa en telt naast de eilanden zelf ook 2900 ha maritiem gebied! Je vindt er bruine tandbaarsen, scholen barracuda’s, maanvissen (mola mola), en tandbrasem… 

INFO:

 •  accommodatie in le Lavandou volgens eigen keuze op kleine camping of B&B  (richtprijs 30-60 euro/nacht) 
 • prijs 5 dagen/10 duiken: 400euro
 • enkel voor advanced duikers (liefst mét diepduik-brevet)
 • met de auto naar Zuid-Frankrijk (1200km)

Marsa Shagra Egypte

Duiken in Marsa Alam in Egypte staat gelijk aan onbeperkt duiken op het prachtige ongerepte huisrif: schildpadden, haaien, murenes en vissen in alle kleuren en maten en uiteraard ook… kans op dolfijnen. Je kunt ook dagexcursies maken naar nabijgelegen riffen om nóg meer te zien (bijvoorbeeld de dugong in Abu Dabab). 

Kortom: een TOP-duikbestemming voor zowel beginnende als meer ervaren duikers…

INFO: 

 • duikreis van 10-17 oktober
 • richtprijs 1100-1300 euro, afhankelijk van keuze duikpakket en accommodatie.
 • Vluchten Brussel-Marsa Alam inbegrepen.
 • Op basis van vol pension.
 • Duikpakket onbeperkt duiken op huisrif.

Duikreis 2024 Filipijnen: Malapascua & Bohol

BOHOL is een uniek eiland met prachtige landschappen! Het eiland dat is gelegen ten zuidoosten van Cebu Island biedt een grote verscheidenheid aan duik, snorkel en landexcursies, dé perfecte duikvakantie bestemming voor vele reizigers.

Voor macro liefhebbers is dit sowieso de place to be. Je vindt hier veel kleine mooie dieren zoals naaktslakken in allerlei kleuren en maten, krabben, garnalen, pigmy seahorses, madarinfishes, gobies en de beroemde blue ringed octopus. Ook scholen tonijn of makreel, schildpadden en napoleons komen hier veel voor en als je geluk hebt zelfs een walvishaai! Er zijn kleurrijke en uitbundige koraaltuinen, maar ook drop-offs en grotten. Als je geluk hebt word je zelf verwelkomt door dolfijnen.

Op Bohol Island kun je aan land genieten van de beroemde en schilderachtige Chocolate Hills, de ‘s werelds kleinste en sprookjesachtige Tarsier aapjes die zo groot zijn als een vuist, prachtige watervallen en grottenstelsels, maar ook hagelwitte zandstranden, eindeloze rijstvelden en drijvende restaurants.

INFO

 • duikreis van 2 maart tot en met 16 maart
 • richtprijs: 2500 euro
 • vluchten Amsterdam – Cebu inbegrepen
 • 5 duikdagen in Malapascua (Voshaaien!)
 • 4 duikdagen + 1 dagexcursie op Pangloa (Bohol) 
 • 2×10 duiken inbegrepen

Er werd een pre-boeking gedaan voor 12 personen.
Schrijf dus snel in!

MALAPASCUA is een prachtig tropisch eiland en een topbestemming als duik eiland. Je vindt er lekkere restaurantjes en mooie witte stranden.

Maar het beste van het eiland vind je misschien wel onderwater. Je vindt er namelijk een cleaning station voor vossenhaaien., waar ze ’s morgens vroeg vanuit de diepte zich laten cleanen door de poetsvissen.

Behalve duiken met de vossenhaaien is er een kleine kans op manta’s, er zijn verpleegster-, witpunt- en bamboehaaien, groepen inktvis, tonijnen en baarsen. Ook macroleven is er volop aanwezig. Denk aan zeepaardjes, hengelaarsvissen en bijzondere naaktslakken. Bij zonsondergang kun je een bijzondere duik maken waarbij je de paringsdans van de schuwe mandarijnvisjes kunt zien.