Recreational Diving Society vzw, Karel Cartonstraat 27, 8200 Brugge
+32 476 20 09 73
info@recreationaldiving.be             nr. KBO 0878.281.847

Duikreis Filipijnen: Malapascua en Bohol

Created with Sketch.

Onze wekelijkse conditietrainingen gaan door op dinsdag & donderdag.
Dinsdag in zwembad Jan Guilini van 21u tot 22u.
Donderdag in zwembad Olympia Lago van 20u30 tot 22u.

Na de training debriefen we en bespreken we onze duikplannen in De Stoepa of café De Vriendschap…

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Duikreis Filipijnen: Malapascua en Bohol

2 maart - 16 maart

MALAPASCUA is een prachtig tropisch eiland en een topbestemming als duik eiland. Je vindt er lekkere restaurantjes en mooie witte stranden.

Maar het beste van het eiland vind je misschien wel onderwater. Je vindt er namelijk een cleaning station voor vossenhaaien., waar ze ’s morgens vroeg vanuit de diepte zich laten cleanen door de poetsvissen.

Behalve duiken met de vossenhaaien is er een kleine kans op manta’s, er zijn verpleegster-, witpunt- en bamboehaaien, groepen inktvis, tonijnen en baarsen. Ook macroleven is er volop aanwezig. Denk aan zeepaardjes, hengelaarsvissen en bijzondere naaktslakken. Bij zonsondergang kun je een bijzondere duik maken waarbij je de paringsdans van de schuwe mandarijnvisjes kunt zien.

BOHOL is een uniek eiland met prachtige landschappen! Het eiland dat is gelegen ten zuidoosten van Cebu Island biedt een grote verscheidenheid aan duik, snorkel en landexcursies, dé perfecte duikvakantie bestemming voor vele reizigers.

Voor macro liefhebbers is dit sowieso de place to be. Je vindt hier veel kleine mooie dieren zoals naaktslakken in allerlei kleuren en maten, krabben, garnalen, pigmy seahorses, madarinfishes, gobies en de beroemde blue ringed octopus. Ook scholen tonijn of makreel, schildpadden en napoleons komen hier veel voor en als je geluk hebt zelfs een walvishaai! Er zijn kleurrijke en uitbundige koraaltuinen, maar ook drop-offs en grotten. Als je geluk hebt word je zelf verwelkomt door dolfijnen.

Op Bohol Island kun je aan land genieten van de beroemde en schilderachtige Chocolate Hills, de ‘s werelds kleinste en sprookjesachtige Tarsier aapjes die zo groot zijn als een vuist, prachtige watervallen en grottenstelsels, maar ook hagelwitte zandstranden, eindeloze rijstvelden en drijvende restaurants.

INFO

  • duikreis van 2 maart tot en met 16 maart
  • richtprijs: 2500 euro
  • vluchten Amsterdam – Cebu inbegrepen
  • 5 duikdagen in Malapascua (Voshaaien!)
  • 4 duikdagen + 1 dagexcursie op Pangloa (Bohol)
  • 2×10 duiken inbegrepen

REEDS VOLZET

Gegevens

Begin:
2 maart
Einde:
16 maart
Site:
https://www.recreationaldiving.be/filipijnen2024/

Organisator

Stefaan